Jaarvergadering 2019

Op donderdag 4 april jl. vond de jaarvergadering plaats van KNV EHBO Leusden.

Op die avond werden tevens de mooie giften overhandigd naar aanleiding van de matches tijdens de Matchbeurs 2018.

  • Op de eerste foto één van de twee banners, geschonken door AFAS Foundation. Helaas kon niemand namens deze organisatie aanwezig zijn. De banner is al in gebruik genomen op zaterdag 6 april, tijdens een kinder EHBO les bij scouting Cay Noya in Amersfoort.
  • Foto 2: Roeland Tameling, van de ledenraad Rabobank Eemland, en Astrid van Ekeren overhandigen namens het Coöperatie Fonds een junior reanimatiepop waarop de verrichtingen (hartmassage en beademing) digitaal gevolgd kunnen worden.
  • Foto 3: Roeland mag de hartmassage zelf uitproberen.
  • Foto 4 en 5: Erik Eikelboom van bureau Eikelboom & de Bondt kleedt samen met de voorzitter een reanimatiepop aan met één van de vier geschonken nieuwe trainingspakken.

 

Wij zijn zeer in ons nopjes met de gulle bijdragen en danken de gevers die KNV EHBO Leusden een warm hart toedragen!

 

Rabobank Clubkas Campagne

Op 26 juni 2018 werd de uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne kenbaar gemaakt.

Wij zijn heel blij met de bijdrage van € 869,61! 
Klik hier voor informatie.

DE BURGEMEESTER OP BEZOEK!

Op 23 november was de nieuwe burgemeester van Leusden Gerolf Bouwmeester bij ons op de lesavond.

Na een goed gesprek met het bestuur was het tijd voor de praktijk: opfriscursus reanimatie!
Klik hier voor meer foto’s.

DE MATCHBEURS IS 100% GESLAAGD!

Van onze ‘trouwe fan’ Tim de Bondt van Eikelboom & de Bondt ontvangt de vereniging 2 nieuwe hulpverleningstassen.
Het Leusdense bedrijf Conversieteam van Clement Keyzer gaat ons helpen bij het realiseren van een ‘responsive website’: het geschikt maken van onze website, zodat deze (naast op PC) ook goed en duidelijk leesbaar is op een tablet of mobiele telefoon.
Daarnaast hebben we veel bedrijven/ organisaties en verenigingen weten te interesseren voor het plaatsen en aanmelden bij HartslagNu van een AED!

REACTIE CURSIST

“Vorige week 13 september heb ik de herhaling van de reanimatie bij jullie gedaan. Het is misschien een beetje vreemd maar dit is iets wat mij nu bezig houdt en ik graag met jou en de rest van het reanimatie team wil delen. En hierbij in het speciaal instructeur Henk van afgelopen week. 
Ik ben hem zeer zeer dankbaar dat ik van hem heb mogen leren reanimeren! 
Het is namelijk zo dat mijn oma… eergisteren zeer onverwacht een hartinfact heeft gekregen. Ik heb haar als eerste aangetroffen en wist door de trainingen wat ik moest doen. Ondanks de zeer goede inzet van de hulpdiensten, is mijn oma toch overleden. Het geeft ondanks het enorme verdriet rust dat ik wist hoe er gehandeld moest worden en dat het door de recente herhalingstraining vers in mijn geheugen zat.
Hierbij wil ik jullie allemaal nogmaals heel hartelijk bedanken voor het organiseren van deze cursussen reanimeren! Het is voor mij heel waardevol om te weten dat ik alles voor haar heb kunnen doen wat op dat moment mogelijk was. Bedankt daar”

REANIMATIECURSUS EIKELBOOM & DE BONDT OP 23-05-2016

De reanimatiecursus in het kader van Matchbeurs 2015 voor Kantoor Eikelboom & De Bondt is succesvol verlopen: 13 geslaagden!

VRIJWILLIGERSPRIJS

Onze KNV EHBO Leusden is één van de vijf genomineerden voor de jaarlijkse vrijwilligersprijs van Welzijn Leusden. 
Dit vanwege de organisatie en het resultaat van de reanimatiemarathon in april dit jaar. 
De winnaar van 1000 euro wordt bekend gemaakt tijdens de vrijwilligerslunch in De Korf op zaterdag 3 januari 2015.

MATCHBEURS

We hebben een mooie match gemaakt tijdens de Leusdense Matchbeurs op 13 november jl.: AFAS heeft 2 Choking Rescue trainers (ter waarde van 400 euro) aangeboden aan de KNV EHBO Leusden. Dit zijn oefenvesten waardoor we de ‘Heimlich’ nog beter kunnen oefenen! Onze tegenprestatie is om de inhoud van alle EHBO-koffers bij AFAS te controleren op houdbaarheid en de vervanging van verouderd materiaal. Instructeurs Mirjam en Jenneke hebben enthousiast gereageerd op deze deal!

REANIMATIEPARTNER HARTSTICHTING

Naar aanleiding van de Reanimatie Marathon in april 2014 is onze EHBO-vereniging Reanimatiepartner geworden van de Hartstichting. Het belangrijkste gevolg hiervan is dat we nu, naast de volledige EHBO cursus, ook aparte reanimatie (herhalings) lessen kunnen verzorgen en het materiaal van de Hartstichting hierbij mogen gebruiken. Binnenkort volgt meer informatie over de start van de reanimatielessen.

DANK, DANK, DANK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De Koninklijke Vereniging EHBO Leusden kijkt met een geweldig goed gevoel terug op de realisatie van de 24 uurs reanimatiemarathon in het gemeentehuis van Leusden, die samen met de Hartstichting, EHBO Achterveld en de gemeente Leusden is georganiseerd.
Het initiatief van onze instructeur Henk Kroeders is enorm aangeslagen. Er werden zo’n 50 deelnemers verwacht, maar 162 mensen schreven zich in en er staan er nog 40 op een wachtlijst.
Na de officiële opening zaterdagochtend om 8:00 uur door burgemeester Annemieke Vermeulen hebben in 6 blokken van vier uur 161 kandidaten het reanimatiecertificaat behaald. Daarnaast zijn er 4 certificaten kinderreanimatie uitgereikt.
Wij danken 11 kanjer-instructeurs, met een speciale vermelding voor Henk, Mirjam, Evert en Wout die 24 uur les hebben gegeven. Ook de 7 ‘parttimers’ Eric, Sitty, Reini, Ellen, Georgina, Jenneke en Nanna, oa van EHBO Achterveld, hebben een mooie prestatie geleverd.
Van onze vereniging hebben Tonny, Marc, Jeff en Rita 24 uur de benodigde ondersteuning gegeven. En waar zouden we zijn geweest zonder ons erelid, oud-voorzitter en gemeentebode Jan Bergsma?
Ook dank aan de andere leden die zich als vrijwilliger verdienstelijk hebben gemaakt: Bert, Johan, Anja, Bep en Astrid.
De deelnemers hebben hun reanimatie-opleiding gratis kunnen volgen dankzij de sponsorbijdrages van Eat & Meet, C1000 Wahle en Roest fruithandel.
En last but not least: dank aan de vele leden die tijdens de marathon ons kwamen aanmoedigen en ondersteunen, inclusief Mariska die rond 2 uur ’s nachts kwam trakteren op kippenpootjes en pizza!