Tijdens de jaarvergadering op 24 maart jl. heeft Bep Houtveen- van Valkengoed de Tilanuspenning van de KNV EHBO ontvangen ter gelegenheid van haar 40jarig lidmaatschap van de EHBO-vereniging Hamersveld. Op de vraag ‘hoe komt het dat je dit al zo lang doet’ was Bep’s reactie: ‘gewoon doorademen en lid blijven.’
Bep zet zich bij voorkeur in bij de assistentieverlening met kinderactiviteiten, zoals het schoolvoetbaltoernooi en het bouwdorp in Leusden.
Helaas was ons andere robijnen lid Jaap Stokvis niet aanwezig ivm met buitenlands familiebezoek, maar ook hij wordt gewaardeerd om zijn inzet. Voor hem ontving het bestuurslid ‘bijzondere activiteiten’ de onderscheiding.

Veertien gediplomeerden ontvingen uit handen van wethouder Tijs Rolle hun diploma. Hij was vol bewondering voor dit resultaat, want, zo verklapte hij: ‘ikzelf ben doodsbang voor bloed, en ik prijs mezelf gelukkig met een aantal EHBO-gediplomeerden op het gemeentehuis’, waarbij een knipoog ging naar ons erelid en oud-voorzitter Jan Bergsma, bode der gemeente Leusden.

De vereniging vindt het prettig dat een groot aantal gediplomeerden direct lid is geworden van de vereniging. Dit betekent dat zij deze zomer al ingezet kunnen worden bij de assistentieverlening. Bert zal ze snel bellen/mailen, want er is weer een hoop te doen in ons dorp, waarbij de EHBO niet kan ontbreken.

Op 22 maart jl is er een evaluatie geweest van het afgelopen seizoen met de instructeurs Mirjam en Henk, en een vooruitblik geworpen op 2011/2012. Deze zal in het teken staan van de wijzigingen in de Verbandleer.

Van 38 leden van de vereniging wordt het eenheidsdiploma verlengd tot april 2013. Drie leden ontvangen een waarschuwingsbrief ivm een tekort aan gevolgde lessen.

De jaarverslagen van het bestuur worden gepubliceerd in het volgende ‘Gele Boek’. Op een eerder tijdstip, mogelijk al vóór de zomervakantie, ontvangen alle leden het lesrooster voor 2011/ 2012.