Iedere week krijgen er in ons land ruim 300 mensen een plotselinge hartstilstand. Als je pijn op de borst voelt bel u gewoon 112. Maar wat nu als u plotseling op de grond voor “dood” neervalt? Bij een hartstilstand is er geen zuurstof- en bloedvoorziening meer in het lichaam. Snelle hulp is dan geboden.

De deskundige hulp is gemiddeld wel even onderweg. U als EHBO’er kan uitkomst bieden. Bij een basisopleiding EHBO leert u werken met een AED. Dit is een apparaat wat aangesloten wordt op de borstkas. Indien nodig geeft het een stroomstootje aan het hart. Hiermee worden veel levens gered! We horen er steeds meer over vandaag de dag. Heb je al een EHBO diploma inclusief AED op zak? Wat moeten we zonder jullie? Nu nog weten waar de AED hangen!

Bedrijven en andere openbare gelegenheden hangen er steeds vaker een op.

AED

(Automatische Externe Defibrilator)