LEUSDEN – De leden van stichting Dans Leusden hadden er plezier in zaterdag. Hun enthousiaste dansbewegingen op ’t Plein misten hun uitwerking dan ook niet op het publiek dat op die zonnige dag, bewust of toevallig, aanwezig was op de jaarlijkse verenigingendag.

De EHBO-vereniging Hamersveld demonstreerde een reanimatiepop.

Ook veel andere (sport)clubs en maatschappelijke organisaties wisten de aandacht van de Hamershofbezoekers te vangen door aanstekelijke demonstraties te geven. Zo verraste mannenkoor De Valleizangers het publiek op een live optreden en lieten tafeltennissende mensen in een rolstoel actief weten dat tafeltennis en andere sporten beoefend kunnen worden bij gehandicaptensportvereniging GSVA.

Leden van EHBO-vereniging Hamersveld demonstreerden ter plekke de gebruiksvriendelijkheid van het ‘pratende’ levensreddende AED-apparaat en deden voor op een reanimatiepop hoe toekomstige cursisten mogen leren reanimeren.

Duwgroep Leusden maakte van de gelegenheid gebruik mensen te vragen schriftelijk door te geven welke obstakels in de gemeente het leven voor mensen met een functiebeperking onnodig moeilijk maken.

Sinds zaterdag weet ook iedereen dat er gesquasht kan worden bij SRGL en ook hoe de programmering van cultureel centrum Het Hoekhuis eruit ziet. Kinderen vermaakten zich prima. Zij buitelden over het luchtkussen van Impala, bedwongen als stoere bergbeklimmers de klimwand op ’t Erf en keken hun ogen uit bij de Kooikersgracht waar de minibootjes van Vaargroep Leusden maximaal presteerden.

De cheque van 500 euro van de winkeliersvereniging ging naar stichting Dans Leusden. Zij zullen het geld besteden aan promotiemateriaal.

Bron: Fiet van der Bijl, Leusden Nu, 2 juni 2009