LEUSDEN – Het aantal cursisten van achttien was een record. Nog specialer was dat de deelnemers van de EHBO- en AED-cursus van EHBO-vereniging Hamersveld allemaal vrouwen waren.“Ik geef nu al zo’n twintig jaar les, maar dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt”, vertelt kaderinstructeur Evert Nieuwenhuis.

Het was een feest om aan de vrouwen les te geven. ‘Soms moeilijk in toom te houden’, grapt Evert, ‘maar het was een vrolijke club.’ Eigenlijk bestond die uit twintig dames. ‘Ook de reanimatiepop en de LOTUS (acteur die slachtoffer speelt) waarvan we gebruik maakten tijdens de lessen waren vrouwen’. Donderdag werd aan zestien van de achttien cursisten het eenheidsdiploma EHBO en het certificaat AED uitgereikt.

Daar bleef het niet bij. Voor het eerst in de geschiedenis van de Leusdense EHBO-vereniging werd een lid van verdienste benoemd. Die eer viel aftredend vice-voorzitter Lilian Diederiks te beurt. Daarna liet voorzitter Jeff de Vries de naam van Geke de Boer vallen. Aan haar werd een erelidmaatschap toegekend vanwege haar actieve en gedreven manier van werken in bestuurs- en hulpverleningsfuncties. Geke de Boer woont al geruime tijd niet meer in Leusden, maar is als hulpverlener nog vaak present in de gemeente waar ze in 1987 haar EHBO-diploma haalde. Lange tijd was zij het gezicht van de EHBO. ‘De EHBO leek Geke te zijn, Geke leek de EHBO te zijn’, aldus de voorzitter. Natuurlijk waren er bloemen voor het nieuwste erelid van EHBO Hamersveld.

De vrijwilligerstrouw van diverse jubilarissen werd eveneens met een bloemetje beloond. Elza Bakker, Marja van Eerten, Sonja Moorhoff, Frits Nijman, Hans Postma en Bert van Kleef zijn 12,5 jaar lid van de vereniging, Herman Brouwer 25 jaar en secretaresse Reiny Boersen is al dertig jaar actief voor EHBO Hamersveld.

Bron: Fiet van der Bijl, Leusden Nu, 1 april 2009

Erelid Geke de Boer (met bloemen) en de zestien geslaagden van 2009 in willekeurige volgorde: Kik Uyl – Melief, Annemiek van Lier, Tacilja Rückert, Rohila van de Lagemaat, Anja van Veenendaal, Annemarie Heuthorst, Martha Komrij, Jeanette t Hoog, Sophie van Roomen, Miranda Houtveen, Marijke Hertgers, Harma Wijnands, Petra van Lemmen, Carolien van Ophem, Mariël Wesselingh en Hong An. Foto: Ronald Kersten Fotografie
Foto: Leusden Nu