LEUSDEN – Op vrijdag 25 april werden zes Leusdense inwoners onderscheiden ter gelegenheid van Koninginnedag.

Burgemeester De Vet reikt de Koninklijke Onderscheidingen uit tijdens een bijeenkomst van 10.30-12.00 uur. Vanwege de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van Leusden worden de lintjes dit jaar uitgereikt in de openbare bibliotheek van Leusden, Hamersveldseweg 77.

Tijdens de bijeenkomst in de bibliotheek worden de dames C.J. Groenewegen-de Jongh, C.M .van den Hengel en G.G. Kroeze-Klein Haarhuis en de heren J. Bergsma, J.H. Sybrandy en A.A. Zwart onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Bergsma (55 jaar) werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij zich gedurende 30 jaar heeft ingezet voor de EHBO-vereniging Hamersveld in Leusden. Sinds 1977 is hij actief als assistentieverlener en van 1979 tot 1989 en van 1994 tot 2007 was hij voorzitter van deze vereniging.
Daarnaast is gedecoreerde sinds 1992 actief als vrijwilliger en bestuurslid bij Scoutinggroep Manitoba Leusden en lid van de kantinecommissie bij korfbalvereniging Antilopen te Leusden.
Van 1989 tot 1993 was de heer Bergsma lid van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Heerd in Leusden.

Leusder krant, 28 april 2008