LEUSDEN – Van de elf geslaagden die donderdag in basisschool De Heerd het EHBO-diploma kregen uitgereikt, hadden er vier al eerder met goed gevolg ook de opleiding Hulpverlener Automatische Externe Defibrillator afgerond.

De geslaagden: Petra Vissers, John Flemming (niet op foto), Jori van den Berg, Johan van de Berg, Henriette Meeuwsen, Els van Bussel (niet op foto), Marijke Cok, Sytze Fennema, Paula Mostert, Eric van Kleef, Truda Henselmans (niet op foto). Ook op foto: Evelien Blom, Evert Nieuwenhuis (kaderinstructeur) en Wilma Rozeboom (arts).

Nu hebben ook de andere zeven het AED-certificaat gehaald en kunnen ook zij adequaat hulp verlenen aan mensen die een hartstilstand krijgen. Aangezien er steeds meer AED’s in Leusden komen, streeft EHBO-vereniging Hamersveld ernaar om alle leden als hulpverlener AED op te leiden. Oud-wethouder Evelien Blom reikte de diploma’s uit. Ze had zich even afgevraagd waaraan ze die eer te danken had, vertelde ze. Vervolgens had ze bedacht dat het mogelijk te maken heeft met het gegeven dat zij in de jury zit die jaarlijks de winnaar van de Vrijwilligersprijs aanwijst. Die prijs ging tot nu altijd aan de neus van de EHBO Leusden voorbij. Toch hoort die vereniging volgens Blom elk jaar bij de vijf genomineerden. En ze zei ook dat de jury een bezwaard gemoed heeft omdat de EHBO nog steeds geen eerste is geworden. “Maar de EHBO is de belangrijkste club in Leusden. Een EHBO-er is 24 uur per dag vrijwilliger en heeft daarmee een onbetaalbare onbetaalde job”, volgens Blom die de club aanmoedigde vooral mee te blijven doen in de race om de Vrijwilligersprijs met de woorden: “Houd moed.”

Leusden Nu, 19 maart 2008