LEUSDEN – De afgelopen twee donderdagen liepen er in basisschool De Heerd kinderen met zeer uiteenlopende blessures rond. Ze konden er zelf gelukkig om lachen. Aanleiding voor dit schouwspel was een EHBO-les over kinderletsels.

De verwondingen van de slachtoffertjes waren levensecht geschminkt door LOTUS (Landelijke Opleiding tot Uitbeelding van Slachtoffers) medewerker Cees Rijksen. Sommigen speelden hun rol vol overgave. Of het nu ging om een tekenbeet, een vinger tussen de deur, een bloedneus, een schaafwond, een diepe snee of een gebroken pols … de aanwezige EHBO’ers moesten een helpende hand bieden. Als er niet snel genoeg actie ondernomen werd, zochten de kinderen zelf hun hulpverlener uit. Zo kwam iedereen aan de beurt en kon de EHBO-kennis in de praktijk toegepast worden. Al met al een zeer leerzame avond voor jong en oud. Voor een impressie kunt u kijken op www.ehbo-leusden.nl.

Leusden Nu, 24 oktober 2007