LEUSDEN – Rabobank Leusden, Sport 2000 en Apotheek De Hamershof hebben er gezamenlijk voor gezorgd, dat op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO afdeling Hamersveld, een AED aangeschaft kon worden. Het apparaat is maandag 16 april bij Sport 2000 opgehangen.

De EHBO vereniging afdeling Hamersveld had Rabobank Leusden benaderd met de vraag of zij een AED zou willen sponsoren. Het apparaat kan door de winkeliers bij calamiteiten gebruikt kunnen worden ten behoeve van het winkelend publiek en de bedrijven in en rondom het winkelcentrum.

‘Wij waren direct enthousiast’, geeft Astrid van Ekeren, communicatieadviseur van Rabobank Leusden aan. ‘Wij hopen het apparaat nooit nodig te hebben maar zien wel het belang hiervan in’. Wanneer zich een hartstilstand voordoet, is het mogelijk om met een AED snel en adequaat te handelen. Met een AED kunnen speciaal opgeleide omstanders beginnen met defibrilleren ruim voordat de ambulance arriveert. Defribillatie heeft de meeste kans op succes als binnen de eerste 6 minuten wordt ingegrepen.

‘We hebben vervolgens Sport 2000 benaderd’, geeft Astrid van Ekeren aan. Roeland van de Voorde, eigenaar van Sport 2000, hoefde er niet lang over na te denken. De EHBO-vereniging afdeling Hamersveld heeft vervolgens Apotheek De Hamershof benaderd. Ook de heer Rieter, apotheker, wilde graag zijn medewerking aan dit goede initiatief verlenen. Voor een juiste bediening van de AED geeft de EHBO-vereniging afdeling Hamersveld aan de medewerkers van de winkels en omliggende bedrijven een cursus. De winkeliers en bedrijven worden binnenkort over deze cursus benaderd. Rabobank Leusden neemt de kosten van 15 cursisten voor zijn rekening.

www.leusderkrant.nl, 2 mei 2007
Dit artikel is zonder voorafgaande toestemming maar met
bronvermelding overgenomen van www.leusderkrant.nl