LEUSDEN – Donderdagavond (29 maart 2002) was het een beetje feest in basisschool De Heerd, omdat daar aan negen geslaagden van de EHBO-cursus die in de school gegeven werd, een diploma kon worden uitgereikt. Daarnaast ontvingen Jan Bergsma en Sitty van de Pijpekamp (foto) de zogenaamde Dr C..B. Tilanus jr-onderscheiding, een draagmedaille welke werd uitgereikt mevrouw J.M. van Nieuwkoop, lid van het landelijk EHBO- hoofdbestuur. Sitty van de Pijpekamp kreeg de onderscheiding omdat zij al 24 jaar met veel enthousiasme het jeugd-EHBO verzorgt voor de EHBO-afdeling Hamersveld en omdat zij zich al twintig jaar inzet als kaderinstructrice. Aan Jan Bergsma werd de onderscheiding uitgereikt omdat hij zich gedurende twee termijnen van tien en acht jaar als voorzitter verdienstelijk heeft gemaakt.

Dr C.B Tilanus-jr. was de grondlegger (eind 1880) van de huidige eenheidsopleiding EHBO. Bij zijn overlijden schonk hij de EHBO-vereniging een legaat onder voorwaarde dat het geërfde geld gebruikt zou worden voor het onderscheiden van EHBO-ers die 25 jaar lid zijn van de Koninklijke EHBO-vereniging en zich daarnaast op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de club.

De diploma’s werden uitgereikt aan S. Brons, R.Drogt, A. de Graaf, H. Loggers, A.M. Noteboom-de Vries, R.A.M. Peperkamp-de Winter, J. van de Pol, L. Schipper en R. Tolboom.