*=Verplicht

  BASISOPLEIDING EHBO

  Er worden vanaf seizoen 2022/2023 geen EHBO- en reanimatiecursussen meer georganiseerd.

   

  De basiscursus EHBO, is een volwaardige opleiding en wordt afgesloten met een officieel examen. De cursus, inclusief reanimatie/ AED-gebruik en kinder-EHBO, leidt op voor het officiële eenheidsdiploma EHBO, uitgegeven door het Oranje Kruis. 
  De cursus wordt op een voor iedereen gemakkelijk en begrijpelijke te volgen wijze, gegeven op 14 donderdagavonden van 20:00 tot 22:00 uur in kindcentrum ’Berkelwijk’ aan de Berkelwijk 35 te Leusden en staat onder leiding van een enthousiaste, gediplomeerde instructeur met ruime didactische ervaring. 

  De eerste cursusavond is normaliter begin december en het examen in april.
  Tijdens deze avonden komen alle aspecten van de eerste hulpverlening aan de orde (ook verbandleer, reanimatie en AED). Naast een noodzakelijk stukje theorie ligt de nadruk vooral op het verlenen van praktische hulp, het doen! Daarom wordt er regelmatig gebruik gemaakt van officiële LOTUS-sen (Landelijke Organisatie Ter Uitbeelding Slachtoffers)

  Na het succesvol afronden van het examen krijgt de cursist een landelijk erkend EHBO-diploma uitgereikt, welk een geldigheidsduur van twee jaar heeft.

  De kosten voor de basiscursus bedragen op dit moment 225,- euro per persoon; dit is inclusief instructieboek, oefenverbandmateriaal, examenkosten en koffie/thee tijdens de pauze. Het volledige cursusgeld dient bij aanvang van de cursus voldaan te zijn, tenzij anders overeengekomen. Een betalingsregeling is in overleg mogelijk. Diverse zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten via hun aanvullende verzekering in het kader van preventie. 

  Aanmelding bij voorkeur vóór 1 november. Deelnemers worden geplaatst op volgorde van aanmelding en betaling van het inschrijfgeld. 
  De inschrijvingskosten bedragen 50,- euro. Dit wordt bij de definitieve betaling met het cursusgeld verrekend. Indien de cursus niet doorgaat op initiatief van de EHBO vereniging, dan zal het inschrijfgeld teruggestort worden. Indien de cursist beslist om de cursus toch niet te volgen of voortijdig te staken, dan is het inschrijf- of cursusgeld compensatie van de kosten die de vereniging heeft gemaakt.

  U kunt inschrijven door uw gegevens in te vullen en te versturen. De inschrijving is pas compleet als u het inschrijfgeld van € 50,- heeft overgemaakt onder vermelding van de naam van de cursist. Ons rekeningnummer kunt u op onze contact pagina vinden.

   TIP: Er zijn zorgverzekeraars die via hun basis en/of aanvullende verzekering een korting of vergoeding geven bij het volgen van een preventieve cursus, waaronder EHBO. Zie www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus.