Basisopleiding EHBO

Plaatje basisopleiding

Basisopleiding EHBO

Bij voldoende belangstelling organiseert KNV EHBO vanaf februari 2018 in Leusden een basiscursus Eerste Hulp Bij Ongelukken.

De basiscursus, inclusief reanimatie/ AED-gebruik, leidt op voor het officiële eenheidsdiploma EHBO, uitgegeven door het Oranje Kruis. 

De cursus wordt, op een voor iedereen gemakkelijk en begrijpelijke te volgen wijze, gegeven op 14 donderdagavonden van 20:00 tot 22:00 uur in basisschool ’de Heerd’ te Leusden en staat onder leiding van een gediplomeerde instructeur met ruime didactische ervaring. De eerste cursusavond is 1 februari, het examen vindt plaats in mei of juni 2018.
Tijdens deze avonden komen alle aspecten van de eerste hulpverlening aan de orde (ook verbandleer, reanimatie en AED). Naast een noodzakelijk stukje theorie ligt de nadruk vooral op het verlenen van praktische hulp, het doen! Daarom wordt er regelmatig gebruik gemaakt van officiële LOTUS-sen (Landelijke Organisatie Ter Uitbeelding Slachtoffers)

Na het succesvol afronden van het examen krijgt de cursist een landelijk erkend EHBO-diploma uitgereikt, welk een geldigheidsduur van twee jaar heeft.

De kosten voor de basiscursus bedragen 195,- euro per persoon; dit is inclusief instructieboek, oefenverbandmateriaal, examenkosten en koffie/thee. Een betalingsregeling is in overleg mogelijk. Diverse zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten via hun aanvullende verzekering in het kader van preventie.

De inschrijvingskosten bedragen 50,- euro. Dit wordt bij de definitieve betaling met het cursusgeld verrekend.

Aanmelding bij voorkeur vóór 23 januari a.s. Deelnemers worden geplaatst op volgorde van aanmelding en betaling.